
Su insan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli öğe... Yemek yemeden haftalarca hayatta kalabilirken susuz ancak birkaç gün yaşayabiliriz. İnsan vücudunda kanın yüzde 92’si, kemiklerin yüzde 22’si, beynin ve kasların yüzde 75’i sudan oluşuyor. Hücrelerin yaşamsal faaliyetleri, vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi ancak vücudun su dengesinin korunması ile mümkün olabiliyor.
Su

Sağlıklı Su


Arıtan ve Koruyan Teknolojiler
Aquawell nasıl çalışır
1. ADIM : 5 Mikron Sediment Filtre; Öncelikle ön filtre kartuşu ile 5 mikron büyüklüğündeki (çamur, tortu, pas, asbest vb.) maddeleri tutar.
2. ADIM : Aktif Karbon Filtre; Aktif karbon filtre sisteme gelen sudaki kötü koku ve tada sebep olan kimyasal maddeleri, kloru filtre eder.
3. ADIM : Blok Karbon Filtre; Blok karbon filtre sisteme gelen sudaki kloru, bulanıklığı, organik maddeleri ve partikülleri bünyesinde tutar.
4. ADIM : Bu aşamada su, “Ters Ozmoz” adı verilen membran sürecine gelir. Üzerinde milimetrenin milyonda biri oranında gözenekler bulunan yarı geçirgen bir zardan oluşan membran tarafından filtre edilerek suda çözülmüş halde bulunan kurşun, civa, nitrat gibi ağır metaller ile virüs, bakteri, kireç ve çeşitli kimyasallar gibi kirleticilerin tamamından arındırılarak ideal bir içme suyu sağlar.
5. ADIM : Yüksek derecede filtre edilmiş su, bu aşamada tatlandırıcı filtreye gelerek yumuşak ve zevkli bir içim için zenginleştirilir. Tüm bu kademelerden geçerek içime hazırlanan su, hijyenik muhafaza tankında depolanarak istediğiniz zaman özel musluğundan sizlere ulaşır.
Peki, içtiğimiz suyun kalitesine güveniyor muyuz? Yaşamımızı belirleyen bu vazgeçilmez kaynağın, birçok hastalığın nedeni olabileceği hiç aklımıza geldi mi?
Ne yazık ki günümüz koşullarında, tüm dünyada temiz ve sağlıklı suya erişim oranı çok düşük. Su kirliliğine ilişkin toplumsal bilinç, tüm dünyada yeni su politikalarını gündeme getirirken, bireysel düzeyde alınabilecek önlemler de yaygınlaşıyor.
Büyük kentlerde damacana suları, içme suyu olarak kullanılıyor; şebeke suyu kaynatılarak kullanılıyor… Peki, bu önlemler yeterli mi?
Damacana sularının, dolum sürecinde hijyen kuralları gereğince yerine getirilmediği için, mikrobiyolojik kirliliğin taşıyıcısı haline geldiği ortada.
Etiketleme ve damacana temizliğinde kullanılan sentetik deterjan ve kimyasalların suya karışması, yosunlanma, arındırmada kullanılan ozonlama işlemi damacana sularının da tam anlamıyla güvenilir olmadığını gösteriyor.
Nitekim piyasada bulunan damacana sularının mikrobiyolojik incelemelerinde, büyük bir kısmının kurallara uygun olmadığı saptanmış durumda. Oysa beklediğimiz sadece sağlıklı ve iyi bir su.
O halde suyumuzu kendimiz arıtmalıyız.